© aoe

Sino-Italian Cultural Exchange City Reception Center // aoe

Chengdu, China

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

The architects hoped to find the intersection of the two in the cultural differences between the East and the West: the overall design concept was taken from the “Ruyi”, which has been used in China since ancient times as a gift to foreign ambassadors to signify the conclusion of friendly relations and the peace of the two countries; while the Italian pavilion draws its design inspiration from Italy’s most representative piazza, shaping an intimate and pleasantly scaled urban art living room.

© aoe

© aoe

© aoe

© aoe

The design elements are extracted from the ancient Roman arches and domes, and the smooth enclosure of multiple circular squares is used to form a rich and versatile use space to meet the multi-functional requirements of exhibition, meeting, reception and catering. The use of pure white on all walls gives the building a different three-dimensional light effect in the sunlight, while the large area of glass extends the indoor space to the outside and allows the outdoor scenery to be fully mapped in, becoming a dynamic mural of the four seasons.

© aoe

© aoe

© aoe

© aoe

With the change of wall materials, the designer creates the feeling of space that is both inside and outside, and the pavilion is thus perfectly integrated into the surrounding natural environment. The harmony between architecture and nature lies in the use of natural resources as well as in the protection of the natural environment.

© aoe

© aoe

© aoe

© aoe

The pavilion is designed with glass ceiling, so that the light is evenly diffused in the spaces. In addition, the introduction of multi-level outdoor greenery and the use of buoyant ventilation devices to channel airflow into the building organically combine the natural elements of light, scenery and wind, allowing people to perceive and coexist with the surrounding natural environment while they are in the building.

© aoe

© aoe

© aoe

© aoe

Meanwhile, the building design reveres the existing ecological environment and uses materials and means such as low-e glass, local wood and green roofs to reduce building energy consumption and achieve sustainable construction. The exhibition hall serves as an important part for linking and integrating the surrounding ecological forest.
The interior of the building is a flowing space shaped by 10 circular walls of different sizes, which are divided into three levels of elevation in accordance with the terrain, rising from the entrance hall to the interior space step by step, with two circular skylights in the entrance hall and the central exhibition hall to guide visitors from the entrance hall to the main exhibition hall.

© aoe

© aoe

© aoe

© aoe

The ceiling is controlled at the same level, and the height of the space is richly varied. Except for the round solid wall, the interior and exterior boundaries are all glass, fully incorporating the outdoor landscape into the interior and the natural landscape as part of the exhibition in the form of framed scenery.
.

© aoe

© aoe

© aoe

© aoe

Sino-Italian Cultural Exchange City Reception Center Gallery

© Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House // Fran Silvestre Arquitectos

Valencia, Spain

5 Brilliant Ways to Breathe Life Back into Historic Buildings

These architects have deftly restored and renovated derelict structures, creating functional, modern spaces brimming with unique character.

+