© Condon Scott Architects

Mount Iron Barn // Condon Scott Architects

Wanaka, New Zealand

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

Situated at the base of Mount Iron with views to the Southern Alps, this family home was designed to resemble a barn structure retro-fitted for modern living. The solid timber posts and beams are visible and bring to mind images of traditional European barn conversions where the remnants of the original barn structure are exposed.

© Condon Scott Architects

© Condon Scott Architects

© Condon Scott Architects

© Condon Scott Architects

The idea of creating a re-purposed farm building is carried through into the interior where recycled materials are contrasted with clean lines and modern finishes. The design creates a variety of spaces from the double height entry foyer to the cosy attic style bedrooms. Progression through the house culminates in the double height living space with windows focussing on views to the mountains in the distance.

© Condon Scott Architects

© Condon Scott Architects

© Condon Scott Architects

© Condon Scott Architects

The slatted timber screen to the north of the living space creates a dappled light effect on the veranda and this theme is reflected in the external sliding timber screens that can be adjusted to suit sun patterns as the seasons change.

Photographer: Larkin Design. Simon Larkin Photography..

© Condon Scott Architects

© Condon Scott Architects

© Condon Scott Architects

© Condon Scott Architects

Mount Iron Barn Gallery

The End of the Office: Gehry-Designed Facebook HQ is a Gargantuan, Gre en-Roofed Gallery

“Instagram, Facebook, and Twitter are fomenting the biggest revolution in architecture since t he invention of steel, concrete, and the elevator. It is a media revolution.” Architizer cofounder Marc Kushner’s recent Op-Ed on how social media is changing the way we consume architecture felt all the more prophetic this week, as Facebook’s brand new headquarters in…

© MIA architecture

MIA office // MIA architecture

Beaufays, Belgium

+