© EVA

Circular Garden Pavilion // EVA

Utrecht, Netherlands

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

Text description provided by the architects.

At a villa with a large garden, this garden pavilion was designed as an annex. In addition to a hobby / billiards room, there is a storage room and a carport. The design is inspired by the case study houses from the 40’s-60’s of the last century. The buidling has a visible construction, the space flows from the inside to the outside and an cantilever running the entire length of the building connects the various functions.

Where the case study houses were mainly a showcase of efficient, fast and cheap construction, in this pavilion the emphasis is on circular construction.

© EVA

© EVA

© EVA

© EVA

In time, the building can be completely disassembled again, all parts are included in a material passport. The construction and facade are made of accoya wood and the other materials are almost entirely biobased..

© EVA

© EVA

© EVA

© EVA

Circular Garden Pavilion Gallery

A+Winner Q+A: Apichart Srirojanapinyo on Stu/D/O’s First Project

With 90+ categories and 300+ jurors, the Architizer A+Awards is the world’s definitive archite ctural awards program. In anticipation of the Awards Gala and Phaidon book launch on May 14, we are pleased to share the stories behind the winners of the 2015 Awards program — see all of them here. stu/D/O won the 2015 A+Awards,…

© Mecanoo

Brink Tower // Mecanoo

Amsterdam, Netherlands

+