Àtic blanc // Fran Silvestre Arquitectos

Spain

Architizer Editors Architizer Editors
Want to see your project featured like this?

 

Text description provided by the architects.

Located in the center of Valencia, the project seeks to reinterpret the approach of this type of housing, recovering the potential of disused roofs. We like to think that each building takes away an open space from the city and gives it back on the roof.

The central access of the house allows the program to be organized in an orderly manner, on the one hand the day area, where a continuous space is articulated for the kitchen, dining room and living room.

© Fran Silvestre Arquitectos

© Fran Silvestre Arquitectos

© Fran Silvestre Arquitectos

© Fran Silvestre Arquitectos

This space opens onto different terraces on both sides, favoring natural cross ventilation. The night area is located on the other side of the access. The axiality of the proposal appears in all of the rooms, and is enhanced by the arrangement of different elements, such as the linear lights on the ceiling, or the fixed furniture.

The terrace is understood as a kind of atrium open to the sky, seeking the feeling of being in an isolated building from which to contemplate the city of Valencia.

© Fran Silvestre Arquitectos

© Fran Silvestre Arquitectos

© Fran Silvestre Arquitectos

© Fran Silvestre Arquitectos

Wouldn’t it be great to be able to live with the spatial quality and scale of a small village in the center of cities?Rooftops are like another city that exists above the one we know. Alvaro Siza.

© Fran Silvestre Arquitectos

© Fran Silvestre Arquitectos

© Fran Silvestre Arquitectos

© Fran Silvestre Arquitectos

Àtic blanc Gallery

Watch the Making of Fuksas’ Amorphous Floating Cloud for the New Rome Convention Center

The Italian firm expresses a commitment to pursuing the boundaries of the structural and material po ssibilities of architecture, often stretching a building’s form to just shy of its breaking point.

Passive house pavilion of Longfor Sundar // SUP Atelier of THAD

Gaobeidian, Baoding, China

+